Yeni Sayfa 1

 Ürünler

 Hizmetlerimiz

 Su Yaltm

Binalarda Su Yalıtımı

Yapıları tehdit eden önemli faktörlerden biriside sudur.. Yapıların proje aşamasında doğru şekilde tasarlanarak inşa edilmesi, dış etkenlerden korunması yapıların uzun ömürlü olmasını sağlamaktadır.Her yönden gelebilecek su, nem vb gibi olumsuz etkenlere karşı yapıları korumak amaçlı, yapıların yüzeylerine uygulanan işleme su yalıtımı denmektedir.

Su yalıtımı nasıl yapılır?

Yapılarda suyun girebileceği temel, çatı, kolun vb gibi yerlere su geçirmeyen malzemeler uygulanmasıyla yapılmaktadır.

Su’yun yapılardaki olumsuz etkileri:

Yapıya sızan su, yapıların taşıyıcı kısımlarını korozyona uğratarak, kesitlerinin azalmasına ve yük taşıma kapasitesinin ciddi miktarlarda düşmesine neden olur.
Su, soğuk mevsimlerde donarak, sıcak mevsimlerde ise buharlaşarak beton bütünlüğünün bozulmasına ve çatlaklara yol açar. Zemin rutubeti veya zemin suyu içerisinde bulunan sülfatlar, temel betonuyla kimyasal reaksiyonlara girerek beton kompozisyonunun bozulmasına sebep olur. Yapılarda insan sağlığı açısından zararlı küf, mantar vb. organik maddelerin oluşumuna da yol açar.

Su yalıtımının yapılara faydaları;

Betonun içindeki demirlerin pas tutmasını engeller, taşıma kapasitesinin düşmesini önler ve yapının depreme karşı dayanıklılığını korur. Yapılarda bakteri ve küf oluşmasını engeller.
Su’yun çatılardan ve tavanlardan damlamasını, bodrumları basmasını önleyerek sağlıklı ve konforlu ortamlar sağlar. Yapıların ömrünü uzatır, bakım giderlerini azaltır, böylece tadilatların seyrek oluşu maddi yönden tasarruf sağlar. Depolarda ve havuzlarda su kaçaklarını önler ve su kalitesini korur.

Su yalıtımı yapılan alanlar;

Yapılara suyun girebileceği; temellere, toprak ile temas eden duvarlara, suyun yapı dışında birikebileceği veya suyun sıçrayabileceği seviyenin altındaki dış duvarlara, balkonlara, teras çatılara, eğimli çatılara ve ıslak hacimlere , suyun içerisinde kalan kısımlar; havuz, su depoları, suni göletler vb. yapılara uygulanır.

İlgili Videolar